Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελου Συρίγου

στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών


Καταχωρήθηκε: 28/03/2022 | 18:47
Ημερομηνία λήξης: 09/04/2022 | 23:30
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Στις 23 Μαρτίου 2022, ο Υφυπουργός Παιδείας καθηγητής Άγγελος Συρίγος και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής Γεώργιος Στύλιος επισκέφθηκαν το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα.

Τα μέλη του τμήματος ξενάγησαν τους υφυπουργούς, στους χώρους του Τμήματος, στα ερευνητικά εργαστήρια και στον ευρύτερο χώρο της Πανεπιστημιούπολης της Άρτας.

Αρχικά ο Υφυπουργός Παιδείας συνομίλησε με φοιτητές του Τμήματος δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές τους αλλά και για τις σκέψεις και επαγγελματικές τους επιδιώξεις μετά την αποφοίτησή τους.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος και παρακολούθησε μία σειρά από ενημερώσεις των ερευνητικών τους δραστηριοτήτων, των προγραμμάτων που υλοποιούν, των συνεργασιών που έχουν και των πρακτικών εφαρμογών που πηγάζουν από την ερευνά τους.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν κατά σειρά τα εργαστήρια α) Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής όπου τον υποδέχτηκε ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, β) Αυτόνομων Υπολογιστικών Συστημάτων (Autonomous Systems Lab), το οποίο παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής Γρηγόριος Δουμένης, γ) Υπολογιστικών & Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, στο οποίο τον ξενάγησε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αγγέλης, δ) Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή (HCI Lab), όπου ο Επίκουρος Καθηγητής Αλέξανδρος Τζάλλας του ανέπτυξε τις δράσεις του εργαστηρίου και τέλος ε) Δικτύων όπου ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ελευθέριος Στεργίου συνόψισε την έρευνα του εργαστηρίου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης ο υφυπουργός συνεχάρη τους καθηγητές για το έργο τους και τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή Ευριπίδη Γλαβά, για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Σε δηλώσεις στην τηλεόραση ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε πολύ θετικά για το τμήμα

https://www.youtube.com/watch?v=oWRxh2R0MAA