We use cookies to analyze our traffic. If you continue to use our website, you consent to the use of our cookies.Ok I agree!

Greeting by the Dean

Καλώς ήρθατε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Το Τμήμα μας, με όραμα την προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση και την έρευνα, συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, διαμορφώνοντας καταρτισμένους επιστήμονες με δεξιότητες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

Στόχος μας είναι η παροχή μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας που συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές, καθώς και η ενίσχυση της καινοτομίας μέσω της έρευνας και της συνεργασίας με τη βιομηχανία και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς. Οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε πρωτοπόρους στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, εφοδιασμένοι με τα εργαλεία που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας.

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, θα βρείτε πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών, τις ερευνητικές μας δραστηριότητες, τις συνεργασίες μας και τις ευκαιρίες που προσφέρουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και ευχόμαστε να σας εμπνεύσει και να σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της αποστολής και του έργου μας.

Ο κ. Τζάλλας Πρόεδρος του Τμήματος και Κοσμήτορας της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2001, και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2009. Έχει εργαστεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων ως προγραμματιστής/ερευνητής και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια σε βιβλία, ενώ έχει λάβει περισσότερες από 5400 αναφορές στο σύνολο του έργου του. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι Επίτιμος Ερευνητικός Συνεργάτης (Honorary Research Fellow) του Department of Metabolism, Digestion and Reproduction, Faculty of Medicine, Imperial College London και συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Ψηφιακής Καινοτομίας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: τη βιοϊατρική τεχνολογία, την βιοπληροφορική την ιατρική πληροφορική, τη ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση βιοϊατρικού σήματος και ιατρικής εικόνας, τα φορέσιμα συστήματα και τις συσκευές καθώς και τα ευφυή πληροφοριακά συστήματα για την αυτόματη ιατρική διάγνωση. Πρόσφατα, ο οίκος Elsevier συμπεριέλαβε τον καθηγητή κ. Τζάλλα στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων, βάσει της απήχησης του ερευνητικού τους έργου στην Βιοϊατρική Τεχνολογία και την Ιατρική Πληροφορική.

Καλώς Ήρθατε!
Αλέξανδρος Τζάλλας
Πρόεδρος Τμήματος και Κοσμήτορας Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων