Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Πρόσκληση σε Ημερίδα Πρακτικής Εξάσκησης και Ευαισθητοποίησης


Καταχωρήθηκε: 11/10/2024 | 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2024 | 15:37
Ημερομηνία λήξης: 18/10/2024 | 12:48
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή (HCILAB) και το Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (EPIRUS XR Center) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDSSAVELIVES, σας προσκαλούν σε μια μοναδική Ημερίδα Πρακτικής Εξάσκησης και Ευαισθητοποίησης την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 14:00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς και στόχο έχει την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σε θέματα πρώτων βοηθειών και αναζωογόνησης.

Τι θα περιλαμβάνει η Ημερίδα: Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε βασικές δεξιότητες πρώτων βοηθειών, όπως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Αντιμετώπιση Πνιγμονής απο ξένο σώμα, θέση ασφαλείας κ.α.. VR CPR: Μια πρωτοποριακή εμπειρία εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην ΚΑΡΠΑ μέσω Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality CPR), βιώνοντας ρεαλιστικά σενάρια έκτακτης ανάγκης. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για φοιτητές, αλλά και για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να μάθει πώς μπορεί να σώσει μια ζωή!

Στοιχεία Εκδήλωσης: Ημερομηνία: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 Ώρα: 14:00 Τοποθεσία: Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Maps: https://maps.app.goo.gl/7sZku99NC7Wko6w4A) Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε το site μας για να μας διευκολύνεται και στην οργάνωση της Ημερίδας κάντε την εγγραφή σας νωρίς: https://xrcenter.project.uoi.gr/el/worldheartrestartday/ .

Σας περιμένουμε όλους για μια εκπαιδευτική και διαδραστική εμπειρία που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ευαισθητοποίηση της κοινότητάς μας!