Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Εκτύπωση μασκών προσώπου για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων απο το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.


Καταχωρήθηκε: 04/04/2020 | 00:00
Ημερομηνία λήξης: 30/04/2020 | 00:00
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει ανακύψει με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας, συμμετέχει στην κινητοποίηση που συντελείται από πολλούς ερευνητικούς φορείς για παραγωγή χρήσιμου υγειονομικού υλικού, αξιοποιώντας τους πόρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του. Ομάδα καθηγητών, υποψηφίων διδακτόρων και φοιτητών του τμήματος έχουν ριχτεί στη «μάχη» με τον χρόνο εκμεταλλευόμενοι τους δύο 3D εκτυπωτές και τις λοιπές υποδομές του τμήματος, για παραγωγή επαρκούς αριθμού προστατευτικών μασκών, τις οποίες θα προσφέρουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σε Νοσοκομεία της Ηπείρου. Οι πρώτες εκτυπώσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ η δυναμική αυτή διαδικασία υπό την πίεση του χρόνου, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και βελτίωση των παραμέτρων της εκτύπωσης και των σχεδίων των υλικών, με σκοπό να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής. Στην παρούσα φάση δύναται η παραγωγή περίπου 16-20 μασκών προστασίας την ημέρα, με δυνατότητες βελτίωσης στο άμεσο μέλλον. Επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Πνευμονολογική κλινική, μελετάται η δυνατότητα εκτύπωσης και άλλων αναλωσίμων υλικών, τα οποία ενδέχεται να παρουσιάσουν έλλειψη σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή. Είναι διαχρονική πεποίθηση του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ότι η Έρευνα, η Τεχνογνωσία και η Τεχνολογία που διαθέτουν πρέπει να τίθενται στις υπηρεσίες του πολίτη, και πολύ περισσότερο όταν οι καιροί και οι συγκυρίες το απαιτούν. Για τον σκοπό αυτό υπήρξε ταχύτατη προσαρμογή στην προσωρινή δύσκολη πραγματικότητα, διασφαλίζοντας πλήρως τις διδακτικές, ερευνητικές και διοικητικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει κατά το δυνατό στην συλλογική προσπάθεια της αντιμετώπισης της κρίσης.