Χρησιμοποιούμε cookies για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies μας. Οκ Συμφωνώ!

Η αντίδραση ενάντια σε προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο

Εκδήλωση


Καταχωρήθηκε: 19/05/2021 | 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 | 15:18
Ημερομηνία λήξης: 22/05/2021 | 23:30
Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Εκδήλωση
Η αντίδραση ενάντια σε προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο
20 Μαΐου, 14:00-18:00

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο τον τελευταίο χρόνο λόγο της πανδημίας COVID-19, λόγω της μετάβασης σε αυξημένη χρήση ψηφιακών προϊόντων. Ενώ έχουμε δει μια αύξηση στη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο της στρατηγικής ορισμένων οργανισμών, τα περισσότερα συστήματα λογισμικού που χρησιμοποιούνται σήμερα σε καθημερινή βάση εξακολουθούν να περιέχουν ευπάθειες που μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν.

 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση zero-day επιθέσεων, οι οποίες εξαρτώνται από το «παράθυρο έκθεσης» του οργανισμού ή από το χρόνο μεταξύ της ανακάλυψης μιας ευπάθειας και της επίλυσης της μέσω αναβάθμισης.

 

Πολλοί διερωτώνται:

 

μπορούμε να προστατεύσουμε έναν υπολογιστή, ή φορητό υπολογιστή, tablet ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή πριν από την "ημέρα μηδέν";

Μπορούμε να τους προστατεύσουμε πριν μάθουμε για την ευπάθεια τους;

 

Η παρούσα εκδήλωση θα προσπαθήσει να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα και όσοι φοιτητές θα θέλανε να συμμετάσχουν για να προσεγγίσουν κάποια πρακτικά ζήτημα κυβερνοασφαλειας μπορούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.cyberwatching.eu/projects/1053/react/events/how-reactively-defend-against-advanced-cyber-threats